середа, 25 червня 2008 16:30

Мазут може загрожувати кримським курортникам до кінця сезону

У Керченському порту досі не перероблено понад чотири тисячі тонн піщано-мазутної суміші, зібраної після катастрофи російських суден, що сталася у листопаді. Її мали ліквідувати ще до червня, проте замість ста п"ятдесяти тонн на добу переробляють лише 70.

Згідно з договором, у разі невиконання своїх зобов"язань фірма-переробник має вивезти мазут із Криму власними силами. Але на це не варто розраховувати, кажуть у кримському комітеті з охорони довкілля.

Досі невідомо скільки мазуту залишилося в Керченській протоці. Моніторинг не проводять через відсутність фінансування. Екологи припускають, що більша частина нафтопродуктів осіла на острові Тузла. Але ніхто не дає гарантій, що відпочивальники не вимажуться в мазуті.

Євген Бубнов, голова Кримського республіканського комітету з охорони навколишнього середовища: "Я так думаю, що впродовж жодного десятиліття, сам цей острів був як промокальний папір, і все в себе вбирав. Нам ще тільки належить до кінця з"ясувати", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Мазут може загрожувати кримським курортникам до кінця сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі