четвер, 07 лютого 2008 18:41

Мазут гасили чотири з половиною години

2 лютого сторож райавтодору в містечку Щорс на Чернігівщині розпалив дров"яний котел, яким гріли воду в колишній котельні. Дев"ять років тому вона працювала на мазуті. Більш як 25 кубометрів його зберігалося там і досі. Чоловік забув закрити топкові дверцята. Головешки випали на мазут. Пожежу вдалося загасити лише через 4,5 год.

— Сторож викликав пожежних об 11.40, — розповідає начальник Щорського райвідділення МНС Олег Ясенчук, 47 років. — Перша машина приїхала за п"ять хвилин. Одразу визначили, що горить мазут у приямку. Туди настікали залишки пального, доки котельня не діяла. Тушили піною. Зрозумівши, що самі не впораємося, викликали другу машину. Потім ще одну з сільської пожежної частини в Нових Боровичах та з сусіднього райцентру Корюківка. Усього гасили 25 чоловік. Коли піноутворювач почав закінчуватися, я вирішив викликати пожежний потяг із залізничної станції "Щорс". У ньому п"ять тонн піноутворювача, великі цистерни й потужні насоси. Але для того, щоб поїзд зрушив із місця, треба було дзвонити в Київ і брати дозвіл мало не в заступника начальника Південно-Західної залізниці.

На переговори пішло близько години. У цей час пожежні охолоджували водою дві 25-кубові бочки, наполовину наповнені мазутом, щоб не дати їм нагрітися й вибухнути. Адже поряд із райавтдором розташовані склади і заправка. За цей час частина покрівлі котельні обвалилася і накрила місце загорання. Але мазут продовжував горіти. Коли на нього потрапляла вода, вибухав. Потрібна була піна, щоб перекрити доступ кисню до вогню.

Близько 16.00 пожежний потяг таки прибув. Від колії до котельні розкатали 200 м пожежних рукавів і за 5 хв. загасили полум"я.

Зараз ви читаєте новину «Мазут гасили чотири з половиною години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі