пʼятниця, 18 лютого 2022 16:46

"Має піти бум" - командувач Сил тероборони анонсував масштабний вступ у їхні лави

"Має піти бум" - командувач Сил тероборони анонсував масштабний вступ у їхні лави
Більшість ураїнців хочуть вступати до лав ТрО - Галушкін. Фото: facebook.com/TerritorialDefenseForces

Упродовж лютого та березня українці ринуть вступати до територіальної оборони (ТрО) Збройних сил України.

Про це заявив командувач Сил тероборони Юрій Галушкін в ефірі "24 каналу".

За його словами, темпи вступу до ТрО поки не дуже задовільні, але це не пов'язано з небажанням українців стати добровольцями. Навпаки, більшість українців виявляють таке бажання.

Галушкін пояснив, що є дуже багато незрозумілих питань, які стримують охочих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася покрокова інструкція зі вступу до лав Тероборони

"Є певний бюрократичний процес. Зробили багато для спрощення цих процедур. Протягом кінця лютого і березня (поточного року. – Gazeta.ua) має піти бум, якщо люди зрозуміють, що відбувається", – сказав Галушкін на програмі "Перші особи".

Він запевнив, що Сили ТрО намагаються максимально комунікувати і все роз'яснювати. Також відзначив, що ТрО намагається супроводжувати добровольців, щоб на перших етапах вони не загубились та не розчарувались.

Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Галушкіна командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ 1 січня 2022 року. Того ж дня набув чинності закон "Про основи національного спротиву". Документ регулює організацію національного спротиву й підготовку громадян.

До тероборони насамперед братимуть громадян із досвідом військової служби. 20 січня уряд затвердив порядок застосування загонами тероборони мисливської зброї.

Зараз ви читаєте новину «"Має піти бум" - командувач Сил тероборони анонсував масштабний вступ у їхні лави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі