середа, 29 липня 2020 22:07

МАУ заявили про звільнення 900 співробітників

МАУ заявили про звільнення 900 співробітників
Місяць простою авіакомпанії коштує близько 14,5 млн дол. Фото: Reuters

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" повідомила про скорочення 900 працівників.

Причиною звільнень є великі збитки під час карантину. Про це повідомив прессекретар президента компанії Дмитро Дешин у коментарі Укрінформу в середу, 29 липня.

Він заявив, що у результаті тимчасового припинення авіасполучення МАУ отримала близько ;60 млн збитків.

"Кожен місяць простою авіакомпанії коштує близько ;14,5 млн обов'язкових витрат, що і сформувало обсяг збитку близько 60 млн за період припинення діяльності компанії", - зазначив прессекретар.

Це змусило компанію скоротити частину співробітників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша авіакомпанія Європи втратила 95% прибутку

"Простій у роботі компанії й істотне зниження обсягів після відновлення авіасполучення України призводить до вимушеного поступового скорочення близько 900 співробітників МАУ", - повідомив він.

За словами прессекретаря, вважати польоти відновленими важко навіть зараз, бо після відновлення країною авіасполучення в червні здійснювати планування маршрутів доводиться в умовах великої кількості обмежень з боку інших держав.

Глобальний рівень пасажирських авіаперевезень не вдасться повернути до рівня, що був до пандемії коронавірусу, щонайменше до 2024 року. Очікують, що глобальна кількість перевезень впаде на 55% 2020 року в порівнянні з 2019-м. Хоча пасажиропотік має зрости на 62% 2021 року, перельоти все одно зменшаться майже на третину, порівняно з 2019-м.

Зараз ви читаєте новину «МАУ заявили про звільнення 900 співробітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі