понеділок, 25 червня 2018 12:29

Мати-героїня просить врятувати серце найменшої дитини

Автор: Фото надане Оксаною Насім
  Серце Мар’яни Юнак зміщене вбік більш ніж на 3 сантиметри
Серце Мар’яни Юнак зміщене вбік більш ніж на 3 сантиметри

12-річній Мар'яні Юнак з Черкас потрібна допомога на операцію. Два роки тому дівчинці поставили діагноз - лійкоподібна деформація грудної клітини з асиметричним зміщенням вліво. Ребра дитини завертаються всередину і тиснуть на серце і легені. Проблему може вирішити операція по встановленню двох імплантатів. На імплантати, операцію і реабілітацію потрібно 150 тис. грн.

"Коли Мар'янці було 8 років, я помітила в неї невеличку деформацію грудної клітини. Тоді вона була ще симетрична. Наші лікарі сказали, щоб займалася танцями. Викривлення ніби зупинилося. Але останні 2 роки посилилося, стало асиметричним, бо Мар'янка почала активно рости. В неї почалися проблеми з серцево-судинною та дихальною системою.

Ребра тиснуть вліво на легені. Донечці важко дихати. Збільшується тиск і на серце. Воно змістилося вліво більше, ніж на 3 см. Може розвернутися і зупинитися. Причини захворювання поки що не відомі. Це може бути стрес під час вагітності, перенесене захворювання або генетичне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопчик народився з отвором в серці - терміново потрібна операція

Донечку врятувати може операція з встановлення двох імплантатів, які зафіксують грудну клітину. Оперуватиме професор Левицький з "Охматдиту". Нас там чекають 27 серпня. Через три роки імплантати треба буде витягнути. Замовлятимемо у Польщі.

На імплантати, операцію та реабілітацію потрібно 150 тисяч гривень. Для мене це захмарна сума. Бо маю п'ятьох дітей. Четверо своїх, п'яту дівчинку вдочерила, коли робила в дитячому будинку. Мар'янка в нас найменша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брату і сестрі на слухові апарати потрібно 115 тисяч гривень

З чоловіком я розлучилася, коли їй було 2 роки. Пиячив і був агресивний. Ми пережили насилля в сім'ї. Аліментів на трьох найменших дітей не платить. Я навіть не знаю, де він. Планую подавати на позбавлення його батьківства. На дітей ніякої соціальної допомоги не отримую. Звертаюся за допомогою до небайдужих людей, щоб допомогли мені зібрати гроші для донечки. Вчора прочитала в Мар'янчиному блокноті. Мріє про успішну операцію", - розповіла Gazeta.ua мати Оксана Насім.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7573 5189 2783 (Насім Оксана Євгеніївна )

Зараз ви читаєте новину «Мати-героїня просить врятувати серце найменшої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі