Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 09:50

Математики вирахували, хто буде новим президентом США

Математики вирахували, хто буде новим президентом США

Двоє американських математиків стверджують, що розробили методику, здатну визначити результат президентських виборів в США, що пройдуть в листопаді, повідомляє Livescience.com.

Розроблена ученими система враховує відрив суперників - кандидатів в президенти - один від одного в кожному з проведених за останній місяць численних опитувань. Шкала, на якій ці величини розташовуються в порядку зменшення, дозволяє оцінити шанси кандидата в кожному окремо узятому штаті.

Проведений по системі розрахунок показав, що кандидат від демократів Барак Обама впевненіше йде до перемоги в боротьбі за крісло в Білому домі, аніж його суперник, кандидат від республіканців Джон Маккейн.

Уес Коллі з Університету Алабами і Дж.Річард Готт з Прінстонського університету вважають свою розробку "на подив ефективною". "Джону Маккейну потрібно перетягнути на свою сторону декілька штатів, що вагаються, тоді як Обама може дозволити собі програти в декількох штатах, і все одно він виграє вибори", - сказав У.Коллі.

Інститут операційних досліджень та менеджменту (Institute for Operations Research and the Management Sciences, INFORMS), що тим часом знаходиться в Меріленді, навпаки, передрікають перемогу кандидатові від Республіканської партії. У основу цього дослідження була покладена методика, заснована на "математичній моделі голосування по окремих штатах і що використовує динамічний програмуючий алгоритм для прогнозу результатів виборів", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Математики вирахували, хто буде новим президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути