четвер, 28 лютого 2008 18:05

Масова загибель ворон зафіксована в Маріуполі

Масова загибель ворон зафіксована в Маріуполі, підозр на пташиний грип немає

Останній спалах пташиного грипу зафіксований на Україні в селі Рівне (Червоногвардійський район, північна частина Криму). 19 січня 25 тисяч курей було знищено в приватному птахівницькому господарстві, де зафіксували масову загибель птаха від небезпечного для людини вірусу пташиного грипу штаму Н5n1.

Від 30 до 50 мертвих ворон було виявлено в середу в лісопосадці в районі обласного дитячого туберкульозного санаторію. Співробітники Маріупольської ветеринарної служби констатували, що ознак відстрілу птахів не спостерігалося.

Ветеринари відправили загиблих птахів на лабораторне обстеження в Донецьку міжобласну лабораторію ветеринарного контролю, а також в лабораторію в Маріуполі.

"Видимих клінічних змін на пташиний грип немає", - заявив в начальник ветеринарної служби в Донецькій області Анатолій Пригодін, відзначивши, що це підтверджує і розтин.

"Там, видно, може бути отруєння", - сказав Пригодін, відзначивши, що в цій події "нічого страшного не немає".

Донецька обласна санітарно-епідеміологічна служба поки ніяких заходів не робила. Її співробітники повідомили, що рішення про проведення санітарних заходів ухвалюватиметься після того, як ветеринарна служба надасть офіційний висновок, передає кореспондент РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Масова загибель ворон зафіксована в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі