вівторок, 20 травня 2008 15:44

Машиністи поїздів принесли Бельгії збитків на 40 мільйонів євро

Страйк залізничників в Бельгії, що розпочався в ніч на 20 травня, повністю паралізував не тільки транспортне сполучення на території країни, але і роботу служб швидкісного руху в Британії, Франції, Німеччині і Голландії.

За попередніми оцінками, економічні збитки від страйку можуть скласти близько 40 мільйонів євро. Як свідчать результати інтернет-опитування, проведеного "Газет Ван Антверпен", сьогодні на роботу не вийшов кожен п"ятий бельгієць.

Місцеві ЗМІ пишуть, що у вівторок вранці на бельгійських дорогах утворилися пробки загальною протяжністю 190 кілометрів. Асоціація бельгійських велосипедистів попросила своїх членів, що проживають в менш ніж п"яти кілометрах від місця роботи, добиратися до неї двоколісним транспортом, а Федерація підприємств Бельгії, у свою чергу, закликала працівників бюджетної сфери докласти всіх зусиль для того, щоб вийти на роботу.

Міністр у справах підприємств Бельгії Вінсент Ван Кікенборн попередив, що страйк матиме негативний не тільки економічний, але і екологічний ефект. На дорогах країни з"явилося на 192 тисячі машин більше, ніж зазвичай, і, у зв"язку зі збільшенням щільності потоку, в атмосферу буде додатково викинуто близько 10 тисяч тонн вуглекислого газу.

Учасники добового загального страйку залізничників вимагають від Національного товариства залізниць Бельгії істотного підвищення заробітної плати, а також преміальних і доплат за роботу у вихідні дні і нічний час.

"Масла у вогонь" підлили повідомлення місцевих ЗМІ про те, що платня головного керівника залізниць Бельгії якийсь час назад була підвищена до 30 тисяч євро на місяць.

У зв"язку зі страйком, який охопив також високошвидкісне сполучення між Брюсселем і Парижем, авіакомпанія Air France доставлятиме пасажирів поїздів-експресів з паризького аеропорту імені Шарля де Голля до Брюсселя і назад на автобусах. Через страйк повністю припинений рух на високошвидкісній магістралі, що пов"язує Брюссель з Лондоном, не ходять поїзди у напрямі Голландії і Німеччини.

Повідомлення про страйки транспортників в європейських країнах стали досить частими за останній час. Так, національний страйк працівників транспортної галузі в листопаді 2007 року у Франції призвів до повного паралічу руху. Багато французьких громадян, яким страйк доставив неприємності, навіть вставали на бік влади в її переговорами зі страйкуючими.

У лютому 2008 року через страйк угорських залізничників постраждали не тільки угорські, але і українські і російські громадяни. Декілька пасажирських поїздів не змогли перетнути кордон з Угорщиною, і пасажирам довелося добиратися до кінцевого пункту поїздки на автомобілях.

Залізничники власне Бельгії теж зовсім недавно протестували. У грудні 2007-го в нідерландомовному регіоні Бельгії - Фландрії - кожен другий пасажирський поїзд не вийшов з депо. У Брюсселі було скасовано відправлення декількох складів, а на окремих залізничних магістралях країни припинений рух повністю, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Машиністи поїздів принесли Бельгії збитків на 40 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі