понеділок, 20 серпня 2007 10:45

Маса боєприпасів, знайдених біля російського нафтопроводу, еквівалентна 600 кг тротилу

Загальна маса боєприпасів, яку співробітники правоохоронних органів виявили в тайниках у Ленінградській і Псковській областях, склала близько 600 кг у тротиловому еквіваленті.

Як повідомляється в повідомленні прес-служби Головного управління МВС РФ по Північно-Західному федеральному округу, розміщеному в понеділок на офіційному сайті МВС, тайники з боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни виявлені оперативними співробітниками в районі Синявінськіх висот Ленінградської області і неподалік села Лопатово Псковської області.

"У замаскованих у лісовому масиві "схронах" знаходилося 369 вибухових пристроїв, зокрема 3 реактивних снаряди, 106 гранат, 125 мінометних мін і 135 артилерійських снарядів. У тротиловому еквіваленті загальна маса вибухових речовин склала 595 кг", — йдеться в повідомленні.

У нім наголошується, що "у зв"язку з можливістю само детонації, виявлені боєприпаси були передані співробітникам служб розмінування для подальшого їх знищення".

Згідно прес-релізу, схрони з боєприпасами були виявлені в результаті комплексу оперативно-розшукових заходів, проведених співробітниками Центру з боротьби з тероризмом і Головного управління МВС РФ по Північно-Західному федеральному округу, і спрямованих на перекриття каналів незаконного обігу зброї та боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що сапери Головного управління ЦО та НС у Санкт-Петербурзі й Ленінградській області в ніч на понеділок розпочали ліквідацію боєприпасів, виявлених напередодні поряд з автотрасою Петербург–Москва.

Як повідомило у понеділок джерело в управлінні ЦО та НС, зі схронів вивезено: одна авіабомба ФАБ-50, 12 авіабомб ФАБ-10, ще три — без маркування, дев"ять 105-міліметрових артилерійських снарядів, сім гранатометів РГ-33 і два РПГ-40, а також 34 50-міліметрових мінометних міни і 23 патрони до гвинтівки Мосіна.

Боєприпаси, як повідомлялося раніше, були виявлені напередодні поблизу нафтопроводу і автодороги Петербург–Москва в Пушкінському районі Ленінградської області неподалік населеного пункту Ям-Іжора, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Маса боєприпасів, знайдених біля російського нафтопроводу, еквівалентна 600 кг тротилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі