неділя, 24 травня 2020 03:20

Марихуана здатна блокувати і лікувати коронавірус - вчені

Марихуана здатна блокувати і лікувати коронавірус - вчені
Марихуана допоможе у боротьбі з Covid-19. Фото: Кореспондент

Вчені з канадського Університету Летбридж виявили сильні сорти канабісу, які можуть допомогти запобігти зараженню коронавірусом, а також лікувати захворювання Covid-19, від якого постраждали тисячі українців.

Нові сорти рослини можуть впливати на ангіотензин, що перетворює фермент-2 (ACE2), який використовується вірусом як "воріт" при попаданні в організм, дослідники розповіли телеканалу CTV.

"Спочатку ми були просто приголомшені результатом дослідження, а потім ми сильно зраділи", - розповіла телеканалу Ольга Ковальчук, яка працювала над цим відкриттям разом зі своїм чоловіком Ігорем. Вони також заявили, що канабіс може зменшити кількість точок проникнення вірусу в організм на 70%.

"Наша робота може надати величезний вплив - не так багато в світі ліків, здатних знизити дію вірусу на 70-80 відсотків", - відзначили подружжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чоловіка вилучили наркотики на мільйон гривень

Нагадаємо, обмежувальні заходи в різних країнах для боротьби з поширенням коронавірусу зробили сильний вплив на незаконну торгівлю наркотиками, їх виробництво, змінили маршрути наркотрафіку і сферу споживання.

Зараз ви читаєте новину «Марихуана здатна блокувати і лікувати коронавірус - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі