субота, 22 грудня 2007 10:53

Маоїстами Індії вбито 12 поліцейських

Всі з 12-ти зниклих два дні тому в лісах на сході Індії поліцейських загинули від рук бунтівників-маоїстів, передає індійське радіо.

Їх тіла, що зрешетили кулями, виявили напередодні увечері пошукові групи, які висувалися до місця бойової сутички поліції і бойовиків забороненої Компартії Індії (маоїстів) в окрузі Дантевада в штаті Чхаттісгарх. Бандити захопили зброю і боєприпаси, що належали загиблим бійцям.

Поліцейські зникли в четвер під час прочісування лісу після перестрілки з бунтівниками. Всього до складу групи входило близько 30 чоловік, але назад на базу до вечора не прийшли 12 бійців. Пошуки тривали протягом доби, і весь цей час поліція не втрачала надії, що зниклі живі і знаходяться в полоні.

"Ми сподіваємося доставити тіла в суботу. Це непросте завдання, оскільки бунтівники замінували ліс протипіхотними мінами", - сказав головний інспектор штабу з боротьби з маоїстами Гирідхарі Наяк.

Округ Дантевада є оплотом бунтівників, які ведуть озброєну боротьбу за соціальну справедливість і будівництво соціалізму. Зараз бойовики діють в 14 штатах Індії. Вони нападають на представників правоохоронних органів і влаштовують диверсії на залізницях і лініях електропередачі.

Одночасно він підкреслив важливість економічного розвитку відсталих регіонів, де ідеї маоїстів користуються підтримкою місцевої бідноти.

Уряд Індії вважає маоїстів головною загрозою внутрішній безпеці. Для боротьби з цим "вірусом", як охарактеризував ліви рух індійський прем"єр Манмохан Сингх, будуть сформовані спецпідрозділи центрального підпорядкування, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Маоїстами Індії вбито 12 поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі