неділя, 15 липня 2007 17:03

Мандрівник пройде сотні кілометрів, щоб знайти українців у Сибіру

Чернігівський мандрівник, спеціальний кореспондент газет "Сіверщина" та "Біла хата" Олександр Волощук вирушив в експедицію за Полярне коло. Про це повідомив друг мандрівника, редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний.

Він розповів, що Олександр з Києва поїздом добирається до Кургана, звідки і вирушить автостопом на північ Росії. У Кургані він гостюватиме в єпископа Тобольського і Сибірського Української православної Церкви Київського патріархату Варуха, дід якого, до речі, похований у Чернігові.

"Волощук подорожуватиме по українських громадах, вивчатиме життя корінних народів Росії. Він уже має кілька адрес для ознайомлення з репресіями наших земляків у суворому краї в часи сталінщини", - уточнив Чепурний.

Він також зазначив, що чернігівський мандрівник планує пройти понад 300 кілометрів "мертвою залізницею" – її будівництво було припинено після смерті Йосипа Сталіна. "Головна проблема для подорожуючого – як переправитися через ріки, що не мають ні поромів, ні мостів", - сказав Чепурний.

Минулого року чернігівський мандрівник Волощук здійснив подорож на Далекий Схід і протягом майже півроку подолав понад 3000 км, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мандрівник пройде сотні кілометрів, щоб знайти українців у Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі