четвер, 27 вересня 2018 08:14

Мамо, я в шапці - Комаровський пояснив, коли дитині пора вдягати головний убір

Мамо, я в шапці - Комаровський пояснив, коли дитині пора вдягати головний убір
Температура 14-15 °С залишається відправною точкою для прийняття рішення, чи варто одягати шапку Фото:99px.

Головний убір потрібен для захисту від несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Про це каже український педіатр, лікар вищої категорії, письменник і телеведучий Євген Комаровський. У своєму Instagram він розповів, які функції повинен виконувати головний убір і в яких випадках він необхідний дитині.

"Одягати чи не надягати на дитину шапочку? Це питання лежить в основі величезної кількості сімейних дискусій та скандалів, тому давайте спробуємо внести ясність",- пише Комаровський, - Здорова доношена новонароджена дитина з моменту повернення з пологового будинку не потребує шапки за умови, що вона знаходиться у приміщенні з температурою повітря вище 14 °С".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський розповів, як швидко знизити температуру

Лікар стверджує, що під час прогулянок на свіжому повітрі температура 14-15 °С залишається відправною точкою для прийняття рішення. При виникненні будь-яких сумнівів необхідно орієнтуватися на своє самопочуття: якщо вам хочеться надіти шапку, то малюкові вона теж не завадить.

"Шапка для захисту від сонця - завжди бажано. У сонячний день, коли температура навколишнього середовища вище 24 °С, наявність шапочки обов'язкова",- зазначає лікар.

Також Комаровський вважає, що після купання дитині шапочка може не знадобитися, якщо після ванної він потрапляє у приміщення з температурою вище 15 °.

Раніше Євген Комаровський розповів, як давати молоко дітям до року.

Зараз ви читаєте новину «Мамо, я в шапці - Комаровський пояснив, коли дитині пора вдягати головний убір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі