Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 08:50

Малевича продали за $60 млн (ФОТО)

"Супрематична композиція" Казимира Малевича була продана за 60 мільйонів 2 тисячі 500 доларів на торгах аукціонного будинку Sotheby"s в Нью-Йорку в понеділок. Ім"я покупця поки не відоме.

Картина була написана в 1916 році, коли Малевич опублікував маніфест "Від кубізму і футуризму до супрематизму. Новий живописний реалізм". Як відзначає агентство FrancePresse, остаточна ціна лота наблизилася до попередньої оцінки твору. Попередній рекорд ціни на живопис Малевича тримався на рівні 17 мільйонів доларів.

"Супрематична композиція" неодноразово виставлялася в Росії і за кордоном. У 1927 році Малевич залишив її і інші роботи на зберігання в Берліні, а пізніше картину придбав музей Stedelijk в Амстердамі, де вона знаходилася майже 50 років. У 2008 році спадкоємці художника добилися повернення в приватну колекцію декількох творів, серед яких була і продана на Sotheby"s картина.

В ході вечірніх торгів імпресіоністами і сучасним мистецтвом колекціонери придбали, зокрема, твори Моне, Дега, Піссаро, Мунка. Картина останнього "Вампір" 1894 року пішла за рекордних 38 мільйонів 162 тисячі 500 доларів, повідомляється на сайті Sotheby"s.

Зараз ви читаєте новину «Малевича продали за $60 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути