вівторок, 05 серпня 2008 15:54

Маккейн вперше випередив Обаму

Вперше після 3 червня, коли сенатор Барак Обама забезпечив собі висунення кандидатом демократичної партії в президенти США, його суперник сенатор-республіканець Джон Маккейн випередив його, що зафіксували дві соціологічні служби, що ведуть регулярні виміри настроїв виборців.

Компанія Расмуссен на підставі опитування, дані якого тільки що опубліковані, повідомила, що обидва претенденти Білого дому користуються рівною підтримкою тих, що мають право голосу членів їх партій - по 44%.

Якщо ж взяти до уваги думку виборців, не зв"язаних партійними зобов"язаннями, загальна підтримка Маккейна виразиться 47% проти 46% у Обами.

Інститут Геллапа, зі свого боку, заявив, що, за його даними, підтримка обох сенаторів рівна - по 44%.

Обидві компанії вважають, що статистична погрішність їх опитувань не більше 2%.

Сенатор Маккейн з Арізони, відзначають спостерігачі, судячи по цих опитуваннях, надолужує відставання від Барака Обами, до якого було привернуто особливу увагу громадськості і ЗМІ під час його недавньоъ успішноъ, як вважають, поїздки по Близькому Сходу і Західній Європі.

Аналітики називають це результатом агресивної кампанії штабу Маккейна, розгорненої проти молодого, і як стверджує його супротивник, недосвідченого і не готового до управління країною новачка в політиці.

У цій кампанії, основною зброєю в якій були платні рекламні ролики, використовувалися і особисті випади проти Обами.

Як повідомлялося, згідно з опитуваням Gallup, різниця в підтримці між Обамою і Маккейном скоротилася всього до 1%, демократа підтримують 45% американських виборців, а республіканця - 44%, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн вперше випередив Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі