середа, 20 лютого 2008 08:27

Маккейн оголосив себе офіційним кандидатом республіканців у президенти США

Сенатор-республіканець Джон Маккейн після своєї перемоги на "праймериз" у штаті Вісконсін оголосив, що стане офіційним кандидатом республіканців в президенти США. "Спасибі Вісконсіну за те, що він вивів нас на таку позицію, в якій навіть такий марновірний військово-морський льотчик, як я, може з упевненістю стверджувати, що буде висунутий нашою партією на пост президента США", - заявив Маккейн на передвиборному мітингу у Коламбусі (штат Огайо).

У вівторок Маккейн отримав перемогу на проміжних президентських виборах - "праймериз" у республіканців у двох штатах - Вісконсін і Вашингтон. З таким прогнозом на основі динаміки отримуваних результатів виступили провідні телекомпанії США. Отримавши дві перемоги протягом одного дня, Маккейн повністю виграв весь раунд "праймериз" у республіканців

В даний час Маккейн є лідером президентської гонки у республіканців по числу виграних ним голосів майбутнього у вересні загальнонаціонального з"їзду республіканської партії. Сьогоднішні перемоги ще більше наблизили його до перемоги на етапі "праймериз".

Зараз Маккейн заручився підтримкою 974 делегатів з"їзду. У його суперника колишнього губернатора штату Арканзас Мака Хакабі є підтримка 241 делегата. Для того, щоб стати офіційним претендентом від партії на пост президента США, кандидатові-республіканцеві необхідно отримати підтримку 1191 делегатів з"їзду.

Наступною важливою датою у президентській гонці у США на етапі проміжних виборів, на думку більшості спостерігачів, буде 4 березня, коли "праймериз" пройдуть у штатах Огайо, Техас, Род-Айленд і Вермонт. Раніше джерела в передвиборному штабі Джона Маккейна повідомили, що 4 березня є найранішим числом, коли Маккейн зможе набрати необхідне йому для висунення число делегатів. Фактично вигравши гонку на етапі "праймериз", він після цієї дати зможе перемкнутися вже на підготовку до загальнонаціональних президентських виборів у листопаді, повідомляє  РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Маккейн оголосив себе офіційним кандидатом республіканців у президенти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі