середа, 27 серпня 2008 08:34

Маккейн і Обама об"єдналися проти Москви

Суперники в боротьбі за пост президента США республіканець Джон Маккейн і демократ Барак Обама однаково оцінили вирішення РФ визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії, виступивши із засудженням даної ініціативи.

Барак Обама закликав Сполучені Штати негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН і винести міжнародне осудження дій Москви.

Лідер президентської гонки серед демократів, який буде формально номінований кандидатом в президенти США 28 серпня, також попередив, що останні кроки Москви роблять неможливою ратифікацію в конгресі США американо-російської угоди про співпрацю в області цивільних атомних технологій, повідомляє РБК.

У свою чергу Джон Маккейн заявив, що "дії Москви заслуговують засудження всього міжнародного співтовариства". "Росія повинна зрозуміти, що порушення міжнародного права спричиняють за собою наслідки", - погрозив республіканський кандидат, не уточнивши, які конкретні санкції повинен, на його думку, прийняти Захід проти Росії.

Раніше Маккейн неодноразово закликав виключити Росію з "великої вісімки". В той же час Обама до цього займав менш жорстку позицію по відношенню до РФ, заявляючи про впливовість Москви в справі врегулювання іранського питання і ядерного роззброєння.

Напередодні президент РФ Дмитро Медведєв повідомив, що підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії і Абхазії, і закликав інші країни послідувати цьому прикладу.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн і Обама об"єдналися проти Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі