вівторок, 08 квітня 2014 19:34

Майже 60 відстотків українців висловилися за якнайшвидше підписання угоди з ЄС - соцопитування

Майже 60 відстотків українців висловилися за якнайшвидше підписання угоди з ЄС - соцопитування
Фото: dt.ua

38% опитаних українців вважають, що Угода про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі має бути підписана . Найбільше прихильників негайного підписання угоди на Заході (70%). 21% респондентів бачать доцільним підписання угоди про асоціацію з ЄС тоді, коли Україна буде до неї готова. Водночас, 31% опитаних взагалі не підтримують підписання Угоди з ЄС.

За якнайшвидше подання заявки про членство України в НАТО висловились 28% опитаних. 14% вважають, що заявку про членство в НАТО необхідно подавати, але тодi, коли в суспiльствi буде досягнуто компроміс. Водночас, 44% опитаних взагалі не підтримують членство України в НАТО.

Щодо Митного союзу, то якнайшвидший вступ підтримують 15% населення України. Про те, що в Митний союз необхiдно вступати, але тодi, коли в суспiльствi буде досягнуто компромiс заявили ще 16% опитаних. Водночас, більшість (55%) взагалі не підтримують вступ України до Митного союзу.

Цікаво, що прихильники приходу нових лідерів в українську політику значно більше підтримують підписання Угоди з ЄС, ніж противники (45 проти 23%). Те ж саме стосовно членства України в НАТО – 33 проти 13%. Протилежну тенденцію можна помітити стосовного приєднання до Митного Союзу.

Дослідження було проведене Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) протягом 21-29 березня 2014 року серед 2000 респондентів по всій Україні,

Зараз ви читаєте новину «Майже 60 відстотків українців висловилися за якнайшвидше підписання угоди з ЄС - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі