понеділок, 15 жовтня 2007 12:34

Майже 500 співробітників Пентагону виявилися терористами

 Влада США запідозрила у причетності до тероризму 455 працівників Пентагону, повідомило Національне громадське радіо США.

Відома американська правозахисна організація Союз громадянських свобод США (ACLU) оголосила у неділю, що отримала через суд документи, що свідчать про те, що міністерство оборони оформило відносно сотень своїх співробітників так звані "листи національної безпеки". Це секретний документ, що дозволяє американським спецслужбам без санкції суду збір конфіденційних відомостей, зокрема фінансових, про підозрюваних у скоєнні злочинів людей.

При цьому громадянам, відносно яких оформлені такі "листи", заборонено розголошувати інформацію про це, йдеться у заяві для преси, поширеній ACLU.

Національне громадське радіо у зв"язку з цим звернулося за офіційними роз"ясненнями у американське військове відомство, яке підтвердило радіостанції, що "листи національної безпеки були випущені відносно їх власних співробітників, якими могли бути цивільні працівники Пентагону, військовослужбовці або контрактники".

"Це означає, що з 2002 року у міністерства оборони США були причини підозрювати 455 своїх співробітників у зв"язках з тероризмом", - повідомила в ефірі радіостанції журналістка Діна Темпл-Растон, яка веде власне розслідування у зв"язку з документами, отриманими ACLU.

У заяві для ЗМІ виконавчий директор ACLU Ентоні Ромеро заявив, що "необмежені повноваження адміністрації Буша знову привели до спотворень і порушень громадянських свобод".

При цьому союз заявив, що документи підтверджують участь американських військових у стеженні за американськими громадянами усередині країни.

"Розширена участь військових у зборі розвіданих усередині країни викликає тривогу. Ці документи розкривають, що військові дістають доступ до даних всередині США - таємно і без належного контролю", - заявила представник здійснюваної ACLU програми з національної безпеки, адвокат Мелісса Гудман, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Майже 500 співробітників Пентагону виявилися терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі