середа, 15 січня 2020 13:20

Майно Укроборонпрому продаватимуть на ProZorro

Майно Укроборонпрому продаватимуть на ProZorro
У системі ProZorro оголошено 270 аукціонів Укроборонпрому. Фото: newsroom.kh.ua

Укроборонпром продаватиме списане майно своїх підприємств через систему електронних торгів ProZorro.Продажі.

Зараз у системі оголошено 270 аукціонів на суму 62,58 млн грн. Серед позицій є, наприклад, залізобетонний плавучий понтон та фюзеляж вертольота. Найбілше пропонують автомобілі, автобуси і брухт, повідомляють у пресслужбі відомства.

Такий крок є одним із компонентів реформи закупівель в концерні. За словами директора департаменту закупівель Надії Бігун, наступний крок – виставлення орендованого майна державних підприємств на майданчику ProZorro. Це дасть змогу здавати в оренду майно на ринкових умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наєм розповів, скільки заробляє в Укроборонпромі

"Ефективне розпоряджання майном – один із головних елементів успіху. Ми постійно консультуємо підприємства щодо проведення продажів та закупівель. Зокрема, створили інструкцію, як правильно проводити продажі, яка інформація повинна бути в описі лота. Також плануємо навчання для колег та постійно контролюватимемо виконання рекомендацій", – наголосила Бігун.

Значну кількість підприємств держконцерну "Укроборонпром" буде приватизовано. Наглядова рада Укроборонпрому з'ясує і запропонує Кабміну список підприємств "у досить великій кількості", які не виробляють нічого для військових, для передаванняі до Фонду держмайна.

Зараз ви читаєте новину «Майно Укроборонпрому продаватимуть на ProZorro». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі