понеділок, 10 травня 2021 17:43

Майки-алкоголічки і драні штани. Як в СРСР спивалися – страшні фото
15

Радянська влада постійно заявляла про боротьбу із алкоголізмом в країні. Однак насправді робила усе аби народ спивався.

Для цього в СРСР існувала ціла мережа вино-горілчаних магазинів, які між іншим повністю вимерли при "загниваючому капіталізмі", пише у Livejournal блогер Максим Мірович.

"Як правило радянські вино-горілчані магазини розміщувались в готельних будівлях і слугували справжніми гніздами для алкоголіків. Вони курсували по алко-ланцюжку: столик з доміно-вино-горілчаний магазин-прийом склотари", - написав Мірович.

Пропонуємо переглянути фотопідбірку зроблену у 1970-х роках. Ілюстрації яскраво говорять про те, як насправді в СРСР боролися з п'янством.

Алкоголіків в СРСР часто відправляли у спеціальні лікувально-трудові профілакторії. Однак ефект від них був невеликим. Люди пити не переставали
Фото: mirovich.media
Черги у вино-горілчані магазини могли розтягуватися на кількасот метрів
Подібним чином і виглядала в СРСР реалізація алкогольної продукції
Часто люди в чергах вихоплювали один в одного з рук пляшки з горілкою чи вином. Алкоголь видавали обмежено - здебільшого не більше двох пляшок одній людині
Радянські громадяни не жаліли коштів на горілку, чи вино. Алкоголь був, чи не єдиною доступною розвагою для звичайних людей у 1970-х роках

Найчастіше вино-горілчані магазини відкривалися в середині житлових дворів хрущовської та брежнєвської забудови.

"Думаю, багато із вас пам'ятають, як пом'яті товариші у майках-алкоголічках і драних спортивних штанях вешталися такими дворами", - додав Максим Мірович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретний інгредієнт радянського згущеного молока. Про що мовчали в СРСР

Слід додати, що радянських алкоголіків часто у той час "клеймили" на роботах або відправляли у лікувально-трудові профілакторії.

"Однак все було безрезультатно. Народ пив все більше і більше. Черги за алкоголем ставили все довшими", - написав блогер.

Дрібні побутові крадіжки в часи СРСР були звичайною справою. Вони настільки стали звичними, що навіть не вважалися злочином. Міф про довірливі стосунки між людьми не виправданий, адже наживалися вони один на одному, пише у своєму блозі журналіст Максим Мирович. Він виклав унікальну підбірку фотографій, які показують справжню картину життя в Радянському Союзі.

Зараз ви читаєте новину «Майки-алкоголічки і драні штани. Як в СРСР спивалися – страшні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі