середа, 27 лютого 2008 13:09

Махмуд Аббас підтвердив, що "Аль-Каїда" допомагає "ХАМАСу" в секторі Газа

Голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас підтвердив дані ізраїльської військової розвідки про те, що бойовики міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" проникли в сектор Газа.

У опублікованому в середу інтерв"ю арабській газеті Al-Hayat, що виходить у Лондоні, Аббас заявив, що, на його думку, "Аль-Каїда" уклала союз з палестинським радикальним рухом "ХАМАС", і за його підтримки осередки "Аль-Каїди" вже облаштувались у секторі Газа.

Глава ПНА знову обрушився з жорсткою критикою на дії ісламістів, які узурпували владу в секторі Газа влітку минулого року. "Ця темна організація ("ХАМАС") намагається створити власне феодальне правління в секторі Газа, не зважаючи на національні сподівання палестинського народу і діючи на шкоду цим прагненням", – наголосив Аббас. Він зазначив, що в таких умовах переговори між очолюваним ним рухом "Фатх" і "ХАМАСом" неможливі, передає ИТАР-ТАСС.

Аббас також закликав усі організації в секторі Газа припинити ракетний обстріл території Ізраїлю, "оскільки він не приносить жодної користі, одночасно даючи Ізраїлю привід для атак на палестинський народ".

Минулого вівторка начальник ізраїльської військової розвідки АМАН генерал-майор Амос Ядлін заявив на парламентських слухання, що бойовикам "Аль-Каїди" вдалося проникнути в сектор Газа в той час, коли кордон між Єгиптом і анклавом був практично безконтрольним. Він зазначив, що кордон перетнули треновані бойовики, зокрема снайпери, підривники та інженери.

Нагадаємо, в грудні минулого року "Аль-Каїда" розповсюдила відеозвернення свого лідера Усами бен Ладена, в якому той закликав мусульман вести "священну війну" проти Ізраїлю. "Ми збираємося звільнити Палестину від річки Йордан до моря (середземноморського узбережжя), і вигнати всіх євреїв, до останнього", – сказав ватажок "Аль-Каїди", пообіцявши ізраїльтянам "кров за кров, руйнування за руйнування". "Ми не визнаємо жодного шматочка єврейської землі на території Палестини, як і інші мусульманські лідери", – запевнив бен Ладен.

У програмних документах "ХАМАСу" також категорично заперечується право єврейської держави на існування і міститься заклик до боротьби за створення єдиної мусульманської держави "від річки до моря".

Зараз ви читаєте новину «Махмуд Аббас підтвердив, що "Аль-Каїда" допомагає "ХАМАСу" в секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі