четвер, 05 квітня 2007 14:28

Магістр історії обікрав Національний архів США

Деннінг Мактаг (Denning McTague) 40-річний магістр історії та бібліотечної справи вкрав з Національного архіву США 164 оригінальних документів, що відносяться до періоду Громадянської війни, а потім виставив їх на інтернет-аукціоні eBay, передає агентство Associated Press.

Мактаг мав вільний доступ до архівів і відповідав за підбирання та підготування документів напередодні 150-річних роковин Громадянської війни в США. На суді він признався, що виносив архівні матеріали в звичайній теці.

Серед викрадених документів - офіційне повідомлення Міністерства оборони про смерть президента Аврама Лінкольна, яке було розіслано армії, телеграми щодо озброєння військ і багато чого іншого.

За винятком трьох документів, архівні матеріали, вкрадені Мактагом, повернені на місце. Багато покупців повернули їх самі. Загальна вартість документів складає близько 30 тисяч доларів.

Про крадіжку стало відомо завдяки видавництву Gettysburg, що спеціалізується на випуску книг про Громадянську війну. Його співробітники наткнулися в інтернеті на пропозицію про продаж архівних документів і повідомили про це керівництво Національного архіву.

Деннінг Мактаг вже визнав свою провину. Згідно із законом йому загрожує до 10 років в"язниці і штраф у розмірі 250 тисяч доларів за крадіжку державної власності. Виголошення вироку у його справі очікується 12 липня, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Магістр історії обікрав Національний архів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі