понеділок, 23 листопада 2015 08:00

"Люди вчаться бути владою. Приєднуйтеся". Майдани ширяться світом (день 3)
8

 

Ранок третього дня протестів у центрі Києва почався зіткненням із міліцією. Правоохоронці почали відтісняти прихильників євроасоціації з Майдану Незалежності під приводом монтажу новорічної ялинки.

 

На Європейській площі тим часом облаштували ціле наметове містечко. Тут акція проходить під партійними прапорами "Батьківщини", "Свободи" і "УДАРу". Комендантом містечка обрали Андрія Парубія.

  Миколаїв. 23 листопада 2013
Миколаїв. 23 листопада 2013

Сутички з силовиками також відбуваються у Миколаєві. Протестувальників, серед яких були жінки та люди похилого віку, штурмує міліція, зносить намети.

На центральній площі столиці зранку 23 листопада - кількасот мітингувальників. Усі охочі виступають зі сцени.

 

Протягом дня на київський Майдан прибувають учасники з регіонів: більшість - зі Львівщини та Івано-Франківщини. Підтримати мирну акцію приїхали ветерани Військово-морського Флоту України із Севастополя.

"Досить стояти на колінах і йти за Росією. Ми – за Європейський Союз", - заявив капітан 2-го рангу запасу Олег Голубєв.

В інтернеті активно поширюються заклики взяти участь за гроші в масовці на мітингах проти підписання угоди з ЄС.

У регіонах збирають людей для масовки на Антимайдан. Погоджуються переважно жителі Луганська, Донецька, Полтави, Миколаєва та Макіївки. На вечір молодики у спортивних костюмах затівають бійку на Майдані Незалежності.

 

О 16 годині на Майдані Незалежності, як і по всій Україні, хвилиною мовчання вшанували жертв голодомору 1932-1933 років. На той час у центрі столиці зібралися кілька тисяч людей. Багато молоді та студентів.

Оголосили з трибуни, що Євромайдан буде стояти до 29 листопада – дня саміту у Вільнюсі. Головна вимога - "Янукович, підпиши асоціацію".

  Донецьк. 23 листопада 2013
Донецьк. 23 листопада 2013

Стоять також Майдани в інших українських містах. Зокрема, попри заяви місцевої влади Донецька та Луганська про те, що Євромайдану в цих містах не буде, люди з прапорами протестують на центральних площах.

Мітингувальники продовжують закликати всіх небайдужих до долі України підтримати протест.

"На Євромайдані люди вчаться бути владою. Приєднуйтеся", - Єгор Соболєв.

 

У мережі з'явилася інтерактивна карта, на якій позначені міста світу, де теж проходять акції протесту проти зупинки підготовки до асоціації з ЄС. Згідно з даними карти, Євромайдани проходять у Лондоні, Бельгії, Франції, Чехії, Польщі, Італії, США, Канаді та інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «"Люди вчаться бути владою. Приєднуйтеся". Майдани ширяться світом (день 3)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі