середа, 02 лютого 2011 13:45

Людей і потяги у дніпропетровському метро змиє вода?

Людей і потяги у дніпропетровському метро змиє вода?

У Дніпропетровську метробудівці, які 14 місяців не отримують зарплату, розповіли, що якщо вони перестануть відкачувати воду з законсервованих тунелів метрополітену, вона збереться та хлине на вже діючі станції.

"Є ділянки, де вода надходить зі швидкістю 100 кубометрів на годину, якщо цю воду не відкачувати, то вона просто збереться і хлине на вже діючі станції в напрямку ж/м Комунар. На своєму шляху вона змиє електропоїзди, людей на перонах, далі потік води виллється з метро на сам житловий масив. Можливі жертви і руйнування", - цитує бригадира дільниці №1 Олександра Шатурського газета "Сегодня".

Як повідомляється, за умовами трудового договору метробудівці не мають права припиняти відкачування води. Адже це може призвести до незворотних наслідків.

"Ми займаємося тільки відкачуванням ґрунтових вод із тунелів. У нас працює близько 170 осіб, а раніше було 3,5 тисячі. Залишилися одні пенсіонери - молодь знайшла іншу роботу", - розповів гірський майстер дільниці № 2 Сергій Мартиненко.

Законсервоване підземне будівництво здатне наробити в Дніпропетровську біди, наголосили метробудівці.

"Катерининський бульвар і торговий центр "Босфор" можуть піти під землю вже навесні. Зараз там знаходиться 15-я шахта метробуду глибиною в 26 метрів. Минулої осені виявили, що на її території осідає ґрунт. Зараз там утворилася воронка об'ємом приблизно 600 кубометрів. Бетонні плити над нею висять у повітрі. Коли почнуться весняні паводки, може статися біда. Щоб ліквідувати загрозу, потрібно 100 тисяч гривень", - зазначив Мартиненко.

Нагадаємо, що наприкінці 2010 року президент Віктор Янукович дав доручення прем'єру при розробці нового держбюджету знайти 250 мільйонів гривень на будівництво дніпропетровського метро. Але в новому держбюджеті такої статті не виявилося.

У свою чергу мер Дніпропетровська Іван Куліченко висловив надію на те, що необхідні гроші місто отримає зі спецстатті загальнодержавного кошторису "На розвиток регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Людей і потяги у дніпропетровському метро змиє вода?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі