субота, 15 травня 2021 16:36

Ляшко розповів, коли чекати нову хвилю епідемії коронавірусу

Ляшко розповів, коли чекати нову хвилю епідемії коронавірусу
У Міністерстві охорони здоров'я України очікують на нову хвилю епідемії коронавірусу в осінньо-зимовий період. Фото: pexels.com

У Міністерстві охорони здоров'я України очікують на нову хвилю епідемії коронавірусу в осінньо-зимовий період.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів 15 травня, передає РБК.

"Підйом захворюваності співпадає у часі з сезоном грипу і грипоподібних захворювань. В Україні так складається, що жовтень-листопад іде перше зростання, лютий-березень - друге. Цього року коронавірус у нас повністю співпав з цими хвилями. Ми робимо все, щоби уникнути цієї хвилі, зокрема завдяки вакцинації", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі виявили новий штам коронавірусу

При цьому він зазначив, що нова хвиля коронавірусу може початися і раніше, якщо будуть відбуватися і активно поширюватися нові мутації коронавірусу.

За добу 14 травня в Україні виявили 6 796 нових випадків коронавірусу, 322 хворих померли і 17 202 особи одужало. Госпіталізували за добу 2197 осіб, Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у. Києві - 544, Харківській - 630, Дніпропетровській - 518, Донецькій - 480 та Львівській - 432 областях. Серед нових хворих – 347 дітей та 233 медпрацівники.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів, коли чекати нову хвилю епідемії коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі