пʼятниця, 15 жовтня 2021 20:40

Ляшко пояснив, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися

Ляшко пояснив, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися
Вчителі з протипоказаннями мають отримати довідку. Фото: Reuters

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко пояснив, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися.

Їм має видати довідку сімейний лікар, сказав він в інтерв'ю "Радіо свобода".

"Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або вакцинуватися. В наказі говориться про обов'язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров'я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей – це 3–4% всього. Це сформовано, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися", – сказав міністр.

Надання довідок про наявність протипоказань буде під суворим контролем.

"Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яким підробкам. Це буде в електронній системі охорони здоров'я. І довідка так само буде видаватися, як і Covid-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, буде робити медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відслідкувати, чому конкретній людині дана довідка про медичний відвід, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді", – заявив Ляшко.

В українських школах можуть продовжити осінні канікули до 3-4 тижнів через спалах захворювання на коронавірус. Зараз на стаціонарному лікуванні з коронавірусом перебуває 607 дітей – це 21% від кількості ліжок для хворих Covid-19, які були виділені на педіатричному напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко пояснив, що робити вчителям, яким не можна вакцинуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі