четвер, 18 червня 2009 19:17

Львів"янин встановив рекорд з запам"ятовування

Львів"янин встановив рекорд з запам"ятовування

Вчора в столиці майстер запам"ятовування обширної інформації встановив черговий рекорд.

В Українському домі чотири з половиною години 37-річний нейрохірург і психолог зі Львова шокував своїм талантом.

Професор цитував напам"ять класиків і згадував десятизначні числа так, немов витратив на заучування роки.

А тим часом поглянув у текст всього секунду тому. За своє уміння Андрій Слюсарчук удостоївся медалі Книги рекордів України.

У холі Українського дому перед першими рядами витягнувся довгий стіл експертної комісії. Їй належало визначити, яких глибин здатний досягати людський розум. Як шкалу вимірювання пам"яті узяли важкий том з переліком чисел після знаку Пі до 30 мільйонів знаків.

Герою шоу говорили, з якого мільйона йому назвати число, на якій воно сторінці, в якій графі і в якому стовпці. Керуючись тільки своєю пам"яттю, не маючи при собі шпаргалок або радіопередавачів, Слюсарчук видавав десятизначні числа. Потім перешли до цитування текстів (Достоєвський, "Міфи стародавньої Греції", Макіавеллі). Називалися сторінка і абзац. А потім по букві, по слову Слюсарчук відтворював написане в книгах. Так публіка переконувалася в точності його пам"яті, адже цитовані сторінки були відмінно видні на великому моніторі.

На прес-конференції, присвяченій феномену пам"яті, Слюсарчук розповів, як прийшов до свого таланту.

"Я виріс сиротою в дитбудинку. У дитинстві мене всі називали психом і непередбачуваним. Я мріяв бути лікарем в галузі нейрохірургії і психіатрії. Але мені говорили, що з мене вийде тільки санітар або фельдшер. Я не здавався і почав вивчати самого себе. Мені відкрилося, що мозок володіє колосальною пам"яттю, тільки ми цим не користуємося. За пам"ять відповідає те ж відділення мозку, що і за фобії, нав"язливі ідеї. У цьому вся розгадка. Мій мозок почав неначе фотографувати, сканувати побачене очима. Я знаю напам"ять 15 тисяч книг. Це дуже допомагало мені в навчанні. Я закінчив школу в 9 років, а інститут - в 17, став кандидатом наук в 24 і доктором - в 27".

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Львів"янин встановив рекорд з запам"ятовування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі