четвер, 16 січня 2014 00:58

Львів'яни заступились за живцем спаленого песика
5

Фото: Фото надані екоорганізацією «Рідна Земля»

Сьогодні Львівські екозахисники закликали містян підписати петицію до президента Януковича з вимогою притягти до кримінальної відповідальності мешканця Луганської області, який заживо спалив собаку.

9 січня о 16:15 біля будинку № 63 на проспекті Леніна у місті Стаханов, Луганської області, місцевий мешканець заживо спалив маленьку бездомну собаку замкнувши її у буді.

"Нам про цей випадок стало відомо від наших колег із Стаханова, - розповіла координатор екологічного руху "Рідна Земля" Неля Марчук. – Є свідки, які бачили, що 28-річний Олександр Татаров стояв і спостерігав, як горить будка, у якій заживо горить пес. Собака голосно скавуліла. Дружина Татарова сказала, що пес вкусив їхню доньку. Але то брехня. Бо звернень у лікарню не було і у доньки немає жодних слідів від укусу. Крім того, одна жінка хотіла допомогти собаці. Татаров сказав, що спалить і її, якщо вона підійде до будки".

Люди написали заяву у міліцію, але бояться, що правоохоронці закриють справу. Через це вони намагаються максимально поширити інформацію про те, що трапилось.

Екозахисники у Львові роздавали людям листівки, у яких розповідали про ситуацію, закликали підписати петицію до президента у інтернеті, а також нагадували, що за жорстоке поводження з тваринами в Україні є кримінальна відповідальність.

"Ми хочемо жити у кращій країні, де працюють закони, політики поважають простих людей, але все життя роблять маленькі деталі, - переконана Марчук. – Для загальної політики вбивство собаки не має значення, але з цих деталей складається наше життя. І закон має працювати у найменших деталях, саме тому ми зараз добиваємось покарання для цього садиста. А також сильний повинен захищати слабшого".

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни заступились за живцем спаленого песика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі