пʼятниця, 16 листопада 2007 09:24

Львів"ян штрафуватимуть за собаче лайно

Нова постанова Львівської міської ради передбачає штраф для господарів, що відмовляються прибирати екскременти своїх вихованців з міських вулиць.

Згідно з постановою "Про утримання і поводження з тваринами у Львові", яку депутати Львівської міської ради прийняли 15 листопада, людина, яка утримує домашніх тварин, зобов"язана прибирати за ними екскременти на будь-якій території, включаючи під"їзди і тротуари.

За словами депутата Олексія Забарила, така практика існує в багатьох європейських країнах. Стежити за дотриманням цієї постанови, на думку депутата, повинні міліціонери, громадський інспектор і громадські організації, які працюють у відповідному напрямку.

Штраф за порушення постанови складає від 1 до 3 неоподаткованих податком мінімумів, тобто від 17 до 51 гривни. На думку Забарила, це невелика сума, але якщо власника штрафуватимуть постійно, це буде відчутно для його гаманця. За його словами, постанова матиме ефект, якщо її підтримуватимуть жителі Львова.

Нагадаємо, що згідно з постановою Київської міської ради власник собаки також зобов"язаний прибирати екскременти за своєю твариною в під"їздах і ліфтах. Крім того, кияни зобов"язані регулювати приплід вихованців, компенсувати пошкодження майна або моральний збиток, завдані громадянам твариною.


За матеріалами Zaxid.net.

Зараз ви читаєте новину «Львів"ян штрафуватимуть за собаче лайно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі