субота, 04 вересня 2010 17:41

Львів"ян навчатиме Нобелівський лауреат

Львів"ян навчатиме Нобелівський лауреат

70-річний нобелівський лауреат Жан-Марі П"єр Лен прилетить 7 вересня до Львова на щорічне засідання вчених з Групи молекулярних рідин Європи. Такі зустрічі науковці проводять з 1982 року в різних країнах, щоб співпрацювати на міжнародному рівні та координувати свою роботу.

8 вересня о 17.00 в актовій залі І-го навчального корпусу Національного університету "Львівська Політехніка" на вулиці вул. Карпінського, 2 вчений прочитає лекцію на тему "Від матерії до життя: хімія? Хімія!". Доповідь можуть послухати усі бажаючі. Вчений читатиме лекцію англійською.

"Йтиметься про те, який місток існує між живою та неживою матерією. Бо як одні, так і інші створені на основі молекул. Різниця тільки в тому, що в живій природі завдяки самоорганізації утворювались природні надскладні структури", - зауважив професор Iнституту фiзики конденсованих систем Андрiй Трохимчук.

Професор Лен отримав нобелівську премію з хімії у 1987 році. Він ввів у науку новий термін "супрамолекулярна хімія" - це хімія, що вивчає речовини, утворені міжмолекулярною взаємодією.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Львів"ян навчатиме Нобелівський лауреат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі