понеділок, 18 червня 2007 20:51

Львівський суд зупинив членство Медведчука у Вищій раді юстиції

Личаківський районний суд Львова зупинив дію рішення Вищої ради юстиції від 31 травня цього року частині поновлення повноважень Віктора Медведчука як члена ВРЮ.

Як повідомило джерело у Вищій раді юстиції, зазначене рішення Личаківський райсуд прийняв 15 червня на забезпечення адміністративного позову мешканця Львова - правника Андрія Бойка.

Співрозмовник пояснив, "відомого правника Бойка у грудні 2005 року Всеукраїнським з`їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ було на законних підставах призначено членом ВРЮ замість саме Медведчука, однак набути повноважень члена ВРЮ Бойку весь цей час перешкоджали в різних формах, у тому числі й через штучно організовані судові позови", а "через своєрідне поновлення повноважень Медведчука як члена ВРЮ самою Вищою радою юстиції Бойко остаточно може бути позбавлений можливості скласти присягу члена ВРЮ і приступити до виконання його повноважень".

Суд визнав, що Бойко навів "достатньо даних про те, що до ухвалення рішення по справі існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача", якщо Медведчук надалі братиме участь у роботі Вищої ради юстиції.

Ухвала Личаківського районного суду, копію якої спрямовано голові ВРЮ та у відділ примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції, підлягає негайному виконанню, а оскарження ухвали не зупиняє її виконання, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Львівський суд зупинив членство Медведчука у Вищій раді юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі