пʼятниця, 08 серпня 2008 14:17

Львівський автозавод на межі страйку

Львівський автобусний завод, найбільший виробник автобусів за часів Радянського Союзу, переживає складні часи. Трудовий колектив - у передстрайковому стані. А завод є найбільшим у місті боржником із зарплати.

Вже впродовж кількох років трудовий колектив заводу не знає, що таке вчасно отримати гроші. Заборгованості сягають трьох-чотирьох місяців. Самі працівники скаржаться, що особливо важко стало з приходом російських власників - братів Чуркіних.

Через протести робітників у ситуацію довелося втрутитися виконувачу обов"язків голови облдержадміністрації Львівщини. Він навіть вів переговори з послом Росії в Україні Віктором Чорномирдіним, аби той вплинув на російських власників, але "віз і далі там".

У четвер губернатор Микола Кміть заявив, що вважає роботу підприємства неефективною, і не орієнтованою на ринок. "Підприємство окутане масою схем і фірм, які довели його до такого стану, який є сьогодні",- каже Кміть. Якщо ситуація з виплатою грошей не зміниться, то голова адміністрації бачить вихід у реприватизації підприємства. Що цілком можливо, якщо трудовий колектив звернеться до керівництва держави. Але це вже крайній крок, додає Кміть. Керівництво заводу, у свою чергу, пояснює заборгованість малими дотаціями від держави та нестабільною ситуацією в країні, повідомляє Deutsche Welle

Зараз ви читаєте новину «Львівський автозавод на межі страйку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі