субота, 09 жовтня 2010 18:54

Львівські революціонери згодилися "покласти життя на вівтар України" (ФОТО)
7

9 жовтня у Львові відзначають двадцять років Студентської революції на граніті. На проспекті Свободи на площі біля пам'ятнику Шевченку поставили військовий намет, обгородили його. Навколо сидять студенти.

"Цією акцією ми хочемо нагадати владі, що у нас є люди, які в будь-яку хвилину зможуть піднятися на захист незалежності України, - розповідає Gazeta.ua координатор заходу Андрій Остап. - Також хочемо нагадати громадськості про голодування молоді у жовтні 1990 року, про студентську революцію Ця акція - аполітична. Тому зараз не хочу розповідати, як дії українських політиків нищать державу".

Навкруги розставлені портрети Тараса Шевченка, плакати з написами: "Я згоден покласти життя на вівтар України", "Україна вдячна своїм синам", "Якщо вмирають герої, вмирає нація". Студенти сходяться зі своїми каріматами, спальниками. У рюкзаках принесли теплі речі. Планують провести на проспекті цілу ніч.

"Ми намагаємося відтворити дух того часу", - додає Остап.

Революція на граніті - це голодування-протест студентів проти радянської влади, що відбувся в жовтні 1990 році у Києві. Він мав величезний резонанс громадськості в Україні та за кордоном, став поштовхом для проголошення незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Львівські революціонери згодилися "покласти життя на вівтар України" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі