пʼятниця, 21 жовтня 2011 11:12

Львівські депутати погоріли на "кнопкодавстві"

Львівські депутати погоріли на "кнопкодавстві"

20 жовтня на черговому засіданні Львівської обласної ради було помічено кількох депутатів-"кнопкодавів".

Найактивнішим порушником регламенту став чоловік з густими чорними вусами та в помаранчевій сорочці. Порушник сидів на місці Хомина Ярослава з Української народної партії і голосував ще за трьох інших людей.

Крім того, "кнопкодавством" займався Остап Канака із Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Чоловік голосував за Ірину Фаріон та інших депутатів зі своєї фракції.

- Це звичайно біда й ганьба. Але це проблема і Верховної Ради. Ми будемо звертатись до голів фракцій, щоб вони винесли попередження, - пояснює Голова комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту. – А якщо не буде реакції, то будемо оголошувати в пресі хто за кого голосує. Нехай люди знають.

Нагадаємо, у Верховній Раді неодноразово виникали скандали з голосуванням чужими картками. Так, останній інцидент трапився у вересні, коли депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов голосував у Верховній Раді перебуваючи у цей час на засіданні юридичного комітету ПАРЄ у Парижі. Крім того, були спроби вводити нові закони, які б забороняли голосувати чужими картками, та накладати штрафи, але жодні дії до вагомих результатів не призвели.


Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати погоріли на "кнопкодавстві" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі