середа, 28 травня 2008 13:35

Львівська облрада просить Ющенка скасувати День перемоги

Львівська обласна рада звернулася до Президента Віктора Ющенка з проханням скасувати традицію відзначати День перемоги 9 травня. Відповідну заяву депутати прийняли на засіданні сесії облради, 27 травня, передає PRESSTIME.

Замість цього депутати облради пропонують "леліяти козацькі традиції і оспівувати їх продовжувачів - воїнів УПА".

З ініціативою прийняти таку заяву виступив депутат Львівської облради Ростислав Новоженець, який як голова УРП Лукьяненко вже звернувся до президента з аналогічним зверненням.

"Щорічно 9-го травня Україна помпезно святкує День Перемоги. Перемоги кого над ким? Новітньої російської імперії-СРСР над нацистською Німеччиною?! А до чого тут сучасна Україна як незалежна держава? Україна не була суб"єктом міжнародного права, тому не воювала з Німеччиною. Україна була колонією Москви. Керівництво СРСР мобілізувало українців в імперську армію і погнало на війну: до 1941г., - на захоплення чужих країн і розширення кордонів імперії, а від 1941р.- на захист захоплених територій від іншого загарбника. Українці у війні були "гарматним м"ясом. Війна для українців не була вітчизняною, тому що вони захищали не свою Батьківщину, а воювали за російську імперію. Червона армія не була визволителькою, тому що вигнавши німецького окупанта не пішла з України, а підпорядкувала її собі", - говориться в заяві.

"Ми жалкуємо, що українцям довелося так довго ходити в російській сірій шинелі, носити російську зброю, користуватися російською мовою і укріплювати своєю участю колоніальне ярмо на шиї України. Вони продовжили не козацькі традиції боротьби за волю, а традиції рабської покори, служіння чужим інтересам. Ця традиція - не та, якою можна гордитися. Вона народилася з національного рабства і його продовжувала", - відзначають депутати Львівської облради, пише proua.

Зараз ви читаєте новину «Львівська облрада просить Ющенка скасувати День перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі