середа, 14 травня 2008 08:46

Лужков вже зазіхає на Крим - Севастополя замало

Лужков вже зазіхає на Крим - Севастополя замало
Мер Москви Юрій Лужков вважає, що Росія повинна підтвердити статус Севастополя як російського міста, оскільки це, за його словами, відповідає ряду історичних документів.

"Ми (Росія) зобов`язані підтвердити статус Севастополя як російського міста. Не може Росія забезпечити свої південні рубежі, не маючи Севастополя", - сказав мер Москви сьогодні в ефірі телеканала ТВЦ.

Зокрема, Лужков знову повторив свій вислів, що в 1948 році Севастополь був виділений з Кримської області як військова база в статусі міста республіканського підпорядкування Російській Федерації. Мер заявив також, що в 1954 році Севастополь не увійшов до числа переданих Микитою Хрущовим Україні територій.

"Сама передача Криму була здійснена всупереч вимогам Конституції СРСР", - цитує Лужкова РІА "Новости".

Зокрема, за його словами, при передачі Криму Україні була порушена Конституція СРСР, оскільки повинен був проводитися загальнонародний референдум, а його не було.

"Чи є в України основа? Основ привласнити Крим і Севастополь ніяких не немає", - вважає Лужков.

Коментуючи рішення українських властей про оголошення його персоною нон-грата за вислови про статус Севастополя, мер сказав: "Мене не налякаєш, рот мені закрити не можуть і не змогли".

На думку Лужкова, Україна "боїться його появи" в Криму і Севастополі тому, що "кішка з`їла чуже".

Московський градоначальник вважає, що "все рухається у бік глибинного розладу" між Україною та Росією. Такий висновок Лужков зробив, за його словами, побачивши, як в Україні вшановуватимуть націоналістів і те, як ставляться українські власті до питання про Севастополь.

Служба безпеки України 12 травня заборонила Лужкову в`їзд в країну через його вислови щодо Севастополя. 10 травня в Севастополі на торжествах з нагоди 225-річчя Чорноморського флоту РФ Лужков заявив, що питання державної приналежності Севастополя залишилося невирішеним, і Росія це питання вирішуватиме на користь свого "державного права", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лужков вже зазіхає на Крим - Севастополя замало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі