Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2008 15:04

Лужков вважає, що слідом за Севастополем Росія втратить Кавказ

Лужков вважає, що слідом за Севастополем Росія втратить Кавказ
Мер Москви Юрій Лужков закликав Росію запропонувати Україні у вересні сісти за стіл переговорів для укладення нового договору між двома країнами, враховуючи відносини, що склалися.

"Я вніс пропозицію, щоб протягом вересня поточний договір між Росією та Україною був завершений і Росія запропонувала б Україні сісти за стіл переговорів по формуванню нового договору, враховуючи нові відносини між нашими країнами", - сказав мер Москви, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Позиція України всі десять років дії поточного договору говорить про недружнє відношення. Придушення російської мови, російської літератури, росіян на українській території - це вже перейшло в прибалтійський режим", - підкреслив Лужков.

Що стосується державної політики України, то мер Москви назвав її "антиросійською".

Мер столиці також відзначив правомочність дій Росії з питання Чорноморського флоту. "Що стосується Чорноморського флоту, то наші дії в зоні конфлікту, дії крейсера "Москва" - правильні дії", - сказав Лужков.

Він також сказав, що "на всі вигуки Президента України, що це не можна, що він не дозволяє, Дмитро Анатольович Медведєв відповів по-державному, відповів Ющенко, що він може, а що не може як головнокомандуючий, і те, що він не повинен питати нічиєї згоди".

Лужков знову висловив своє відношення до статусу Севастополя. "Статус Севастополя забезпечить рівновагу на Чорному морі. Якщо ми втратимо Севастополь - ми втратимо Кавказ, це потрібно розуміти", - сказав Лужков.

Зараз ви читаєте новину «Лужков вважає, що слідом за Севастополем Росія втратить Кавказ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути