четвер, 11 жовтня 2007 13:06

Лукашенко звелів будувати в Білорусі АЕС – заради енергетичної безпеки

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розглядає будівництво атомної електростанції як одну з гарантій національної безпеки. "Ми визначилися, що створення власної ядерної енергетики є безальтернативним варіантом гарантії нашої національної безпеки", - заявив Лукашенко в четвер на нараді з питання ходу підготовчих робіт з будівництва АЕС. Білоруська АЕС, як раніше повідомляло міністерство енергетики країни, швидше за все, з"явиться в Могильовській області - в 100 км від кордону з Росією. Лукашенко нічого не сказав про те, хто будуватиме станцію.

30 серпня представник міністерства енергетики Білорусі Володимир Бобров заявив, що перший блок станції буде введено в експлуатацію не раніше 2017 року, а другий - приблизно в 2020 році.

Раніше про гостру потребу в АЕС говорив міністр економіки країни Микола Зайченко.

У той же час населення країни без ентузіазму сприймає плани розвитку атомної енергетики.

26 квітня, в роковини Чорнобильської аварії, в Мінську близько 2,5 тис. чоловік вийшли на мітинг проти будівництва АЕС. Як повідомлялося, міліція побила учасників акції, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко звелів будувати в Білорусі АЕС – заради енергетичної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі