четвер, 03 січня 2008 15:14

Лукашенко зобов"язав фермерів страхувати курей і свиней

З 2008 року в Білорусі вводиться обов"язкове страхування урожаю сільськогосподарських культур, худоби і птахів, повідомляє БЕЛТА. Відповідний указ був підписаний президентом республіки Олександром Лукашенком.

Поки що страхуватися буде найбільш дорога продукція, зокрема, племінна рогата худоба, племінні свині, а також батьківське стадо курей. Крім того нові правила розповсюджуються на озимі пшеницю і трітікале (гібрид пшениці і жита), а також ярі пшеницю і ячмінь. Надалі цей перелік, як відзначає агентство, може бути розширений.

Єдиним страховиком цієї продукції виступає держкомпанія "Белгосстрах". За її даними, 95 відсотків страхового внеску виплачуватиметься за рахунок республіканського фонду підтримки сільгоспвиробників, інші 5 відсотків - за рахунок самого страхувальника.

Відшкодування збитків проводитиметься, зокрема, при загибелі урожаю від пожежі і загибелі тварин від інфекційних захворювань. При цьому страхувальниками можуть виступати тільки ті фермери, які вирощують свою продукцію на продаж, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко зобов"язав фермерів страхувати курей і свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі