пʼятниця, 26 вересня 2008 19:57

Лукашенко вирішив протестувати Європу

Офіційний Мінськ заявляє, що вибори в нижню палату білоруського парламенту стануть тестом на об`єктивність спостерігачів від ЄС і ОБСЄ.

Про це на брифінгу в Мінську заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Попов.

"Європейські партнери нам кажуть, що майбутня виборна компанія покликана стати певним "тестом для Білорусі". Але, я думаю, що й для наших європейських партнерів вона також буде таким же тестом. Тестом на об`єктивність, на далекоглядність, на політичну мудрість і зрілість. Очевидно, що дії Європейського Союзу з виборчого сюжету щодо нашої країни матимуть серйозний вплив на цілу суму геополітичних чинників у нашому регіоні", - сказав Попов.

Прес-секретар МЗС також зазначив, що майбутні вибори стануть тестом і для Організації безпеці та співробітництва в Європі (ОБСЄ). "Нам дуже важливо буде подивитися на те, якою мірою ОБСЄ виявиться здатною виявити об`єктивність, незаангажованість, неупередженість і здатність уникати будь-якого зовнішнього тиску", - пояснив він.

Попов уточнив, що передусім йдеться про можливий тиск США на спостерігачів від ОБСЄ. "Ви знайомі, напевно, з низкою заяв, які зробили буквально напередодні деякі представники Конгресу Сполучених Штатів Америки. Ті оцінки, які пролунали, можуть розглядатися як щонайменше не зовсім акуратні та не зовсім відповідальні на нашу думку, оскільки за своєю суттю вони є явним втручанням у виборчий процес і визначенням наперед оцінок, можливих оцінок виборчого процесу спостерігачами ОБСЄ. Нам би дуже хотілося, щоб спостерігачі ОБСЄ доклали всіх зусиль для того, щоб уникнути та не потрапляти під зовнішній тиск такого роду", - сказав прес-секретар МЗС Білорусі, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вирішив протестувати Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі