вівторок, 27 листопада 2007 15:44

Лукашенко випустив з в"язниць ветеранів і вагітних

Президент Білорусії Олександр Лукашенко підписав закон про амністію, відповідно до якого будуть звільнено більше двох з половиною тисяч чоловік. Документ був підписаний 22 листопада, проте відомо про це стало тільки сьогодні.

Амністія розповсюджується на певні категорії громадян: зокрема, неповнолітніх, вагітних жінок, ветеранів бойових дій, пенсіонерів, інвалідів, а також тих, хто ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

Вийти на свободу зможуть ті з них, хто був засуджений не більш, ніж на шість років, і вже відбув не менше третини цього терміну.

Під амністію не потрапляють увязнені, що порушували порядок у в"язниці, і ті, хто вже був раніше амністований, а потім знов скоїв злочин. Крім того власті, як повідомлялося, вирішили, що вийти на свободу можуть тільки ті, хто відшкодував державі економічний збиток від свого злочину.

Уявляючи законопроект про амністію в парламенті в кінці жовтня, глава МВС республіки Володимир Наумов заявив, що вона проводиться "на користь депутатів і їхніх виборців". Міністр також відзначив, що захід дозволить державі заощадити п"ять мільярдів білоруських рублів (2,3 мільйона доларів). Ймовірно, він мав з причини засобу, які витрачаються на утримання увязнених, повідомляє "Телеграф".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко випустив з в"язниць ветеранів і вагітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі