неділя, 14 вересня 2008 11:34

Лукашенко розкритикував білоруське кіно

 

Президент Білорусії Олександр Лукашенко розкритикував білоруський кінематограф і заявив, що витрачати на нього бюджетні кошти, як це було до цих пір, недоцільно. "Беріть кредити, знімайте фільми. Знімете хороший фільм - ми це компенсуємо. Наперед же грошей не отримаєте", - цитує його БЕЛТА.

З такою заявою Лукашенко виступив під час візиту в новий багатозальний кінотеатр "Беларусь" в Мінську. Для глави держави, як повідомляла раніше "Комсомольськая правда в Белорусии", приготували спеціальний фільм: 30-хвилинну нарізку з декількох соціальних роликів (про торгівлю жінками і про важких підлітків), художніх фільмів (зокрема стрічки "На спині у кота", в якій знялася внучка президента), а також фрагментів мультфільму "Реактивне порося".

Чи висловив Лукашенко своє відношення до конкретних фільмів, ЗМІ не повідомляють. Проте в цілому він виразив крайню незадоволеність результатами роботи білоруського кіно. "Якби селяни так працювали, як ви, то всі б з голоду повмирали", - цитує його АФН.

Президент закликав білоруських кінематографістів брати приклад з російських і американських колег. З 2009 року, за його словами, ця галузь повинна бути самоокупаємою. Зараз, як повідомив міністр культури країни Володимир Матвейчук, частка білоруських фільмів в національному прокаті складає всього п"ять відсотків. Лідирують, як передає "Інтерфакс", американські і російські стрічки (відповідно 38 і 30 відсотків).

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко розкритикував білоруське кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі