неділя, 25 жовтня 2015 10:01

Лукашенко раптово розкритикував Алексієвіч

Лукашенко раптово розкритикував Алексієвіч
Олександр Лукашенко. Фото: www.dsnews.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував лауреатів Нобелівської премії, які "після виїзду за кордон поливають брудом свою країну", очевидно маючи на увазі Світлану Алексієвіч, яка цього року отримала цю винагороду. Її книги востаннє були опубліковані в Білорусії державним видавництвом більше 20 років тому.

Лукашенко зробив свою заяву під час вручення в Мінську ордена Франциска Скорини російському композитору Віктору Дробишу, пише "Білоруський партизан".

"Ви ніколи, навіть будучи далеко від нашої Батьківщини, коли про нас не дуже добре говорили, ви ніколи не соромилися називати себе білорусом, на відміну від окремих наших " творцаў"... Ну творчих особистостей, навіть лауреатів Нобелівської премії, які ще не встигли отримати її, виїхали за межі країни і постаралися ушат бруду вилити на свою країну. Це неправильно, це не опозиційність, абсолютно неправильно. Тому що Батьківщину, свою землю, як і своїх батьків, свою матір не вибирають. Вона така, яка є. І якщо ти погано говориш про Батьківщину, соромишся її, значить ти, насамперед, поганий син", - сказав Лукашенко

Нагадаємо, що 8 жовтня Лукашенко в привітанні письменниці Світлані Алексієвич у зв'язку з присудженням Нобелівської премії з літератури за 2015 рік висловив сподівання, що ця нагорода послужить країні і народу.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко раптово розкритикував Алексієвіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі