четвер, 23 жовтня 2008 14:07

Лукашенко пояснив причини фінансової кризи

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що основною причиною глобальної кредитної кризи стала корупція. "У основі нинішньої фінансової кризи - величезна складова світової корупції, яка вразила вищі ешелони влади західних держав", - заявив Лукашенко. Його слова передає агентство "Інтерфакс".

Президент Білорусії також заявив, що країні вдалося справитися з негативним впливом кризи завдяки моделі державного управління. "Я давно говорив, що держава не повинна і не може піти з жоднієї сфери діяльності суспільства. Сьогодні на тлі кризи, що загострилася, до цього дійшли навіть американці", - додав Лукашенко. Його вислови цитує РІА Новости.

Напередодні стало відомо про те, що уряд Білорусії і Національний банк країни попросили у Міжнародного валютного фонду (МВФ) резервний кредит в два мільярди доларів для боротьби з кризою. При цьому в Нацбанку стверджують, що він поки країни не торкнувся. Раніше Росія погодилася видати Білорусії аналогічний кредит на два мільярди доларів.

Глобальна фінансова криза почалася в 2007 році і насамперед торкнулася економік розвинених країн, зокрема США і Британії, які опинилися на порозі рецесії.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пояснив причини фінансової кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі