вівторок, 17 лютого 2009 18:35

Лукашенко пообіцяв й надалі жорстко придушувати виступам опозиції

Лукашенко пообіцяв й надалі жорстко придушувати виступам опозиції
Олександр Лукашенко заявив сьогодні, що для його країни неприйнятний діалог із Заходом за сценарієм білоруської опозиції. За його словами, у нього є інформація, що головуюча в ЄС Чехія "формує порядок денний для переговорів з Білоруссю виходячи з вимог білоруської опозиції. "Я попередив міністра закордонних справ, що такий підхід в переговорах з нашою республікою безперспективний, - відзначив президент. - Я роблю тільки те, що сьогодні і завтра буде вигідно білоруському народу. Нам вигідно жити із Західною Європою, Євросоюзом в дружбі, добросусідстві, як з Росією".

В зв"язку з цим він пообіцяв й надалі жорстко класти край спробам прояву терористичної та екстремістської діяльності в республіці (виступи опозиції відтепер легко можна визнати екстремістською діяльністю). "Терору в країні я допустити не можу, - заявив глава держави, коментуючи нещодавнє затримання чотирьох білоруських підприємців за підозрою в здійсненні низки тяжких злочинів, зокрема умисних підпалів, вибухів та зберіганні вибухових речовин та вогнепальної зброї. - У нас, як тільки когось придушили за злочинні діяння - він відразу ж стає опозиціонером. І в Європі це вже зрозуміли". При цьому Лукашенко нагадав про вибухи в Мінську під час святкування Дня незалежності в липні минулого року, в результаті яких постраждали люди. Він також прокоментував спроби деяких опозиційних діячів відхилитися від термінової служби в білоруській армії. "В армії всі мають служити: і я служив, і мої діти, - відзначив президент. - А вони, бачите, як поступили. До Європи зі скаргами дійшли: нас закликають в армію. Ось така у нас опозиція".

За матеріалми ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пообіцяв й надалі жорстко придушувати виступам опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі