неділя, 21 вересня 2008 13:48

Лукашенко погрожує припинити розмови із Заходом

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що припинить діалог із Заходом у разі його відмови визнати результати майбутніх у країні парламентських виборів, передає "Радіо Свобода".

"Якщо вже й цього разу вибори виявляться "недемократичними", ми з ними припинимо всілякі розмови", - сказав Лукашенко. Президент підкреслив, що виборча кампанія проходить у повній відповідності до Конституції та законів країни.

"Ми суцільно порушуємо закони й ведемо вибори за поняттями Заходу та ОБСЄ. Подивимося, як вони відреагують. Це безпрецедентні вибори за правилами Заходу", - підкреслив він.

За словами Лукашенка, він розглядає призначене на 28 вересня голосування як можливість поліпшити відносини з Євросоюзом і Сполученими Штатами.

З середини 1990-х років жодне з голосувань, що проводилися в Білорусі, західні країни не визнали ні вільним, ні справедливим. За оцінкою спостерігачів із Організації з безпеки й співробітництва в Європі, в ході нинішньої виборчої кампанії громадяни Білорусі позбавлені можливості одержувати вичерпну інформацію про кандидатів.
Зараз ви читаєте новину «Лукашенко погрожує припинити розмови із Заходом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі