понеділок, 26 травня 2008 13:02

Лукашенко піариться за допомогою сина (ФОТО)

Білоруський президент Олександр Лукашенко все частіше з"являється на публіці з маленьким хлопчиком, з вигляду приблизно років чотири. Маленький Микола - це третій син Лукашенка. Про це кілька разів обмовилися навіть державні ЗМІ Балорусі, хоча офіційного підтвердження цієї інформації немає, пише "Время новостей".

До цих пір Олександр Лукашенко був в образі одинака і аскета, єдиною сім"єю якого є білоруський народ. Президент завжди схвально відносився до того, що його називають "батькой", демонструючи батьківське відношення відразу до всіх білорусів. При цьому Лукашенко не любив, коли обговорюють його особисте життя.

Дорослі сини білоруського лідера Віктор і Дмитро почали офіційно з"являтися на публіці відносно недавно. Сьогодні Віктор є помічником президента з національної безпеки, Дмитро очолює президентський спортивний клуб. Присутність маленької дитини, до якої Лукашенко демонструє явну прихильність, повністю міняє його імідж.

"Створюється новий, привабливіший для багатьох образ. Тепер президент не сприймається як жорсткий лідер, який поставив хрест на своєму особистому житті на догоду державним справам. Він з"являється з дитиною - і це, звичайно, розчулює", - заявив член ради Білоруської асоціації журналістів Леонід Міндлін.

Аналітики відзначають, що новий образ наближений до західних політичних традицій. "Західні політтехнологи часто застосовують цей прийом, коли політик демонструє, що він звичайна людина", - сказав незалежний білоруський політолог Олександр Класьковський.

Експерти відзначають, що офіційні джерела обходять стороною питання про матір дитини, яка б неминуче обговорювалася в західних країнах. Із цього приводу висловлюються лише опозиційні ЗМІ, що публікують різні версії. Достовірно відомо, що дружина Олександра Лукашенко Галина живе в його рідному місті Шклові. Коли її чоловіка в 1994 році обрали президентом Білорусі, вона не стала переїздити до Мінська. "Істотним мінусом нового образу є те, що поява дитини ніяк не пояснюється. І це породжує чутки", - зазначає Леонід Міндлін.

Відзначимо, що раніше Лукашенко сам визнав, що у нього є третій син. Президент Білорусі навіть заявляв, що саме його готує в свої наступники. "У найближчому осяжному майбутньому президентом Білорусі буде Олександр Лукашенко. Ні перший, ні другий син не будуть президентами. А якщо говорити про наступника, то найменшого готуватиму - унікальна людина", - сказав Лукашенко, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко піариться за допомогою сина (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі