вівторок, 30 вересня 2008 13:22

Лукашенко назвав критику виборів в Білорусі з боку ОБСЄ "штампом"

Лукашенко назвав критику виборів в Білорусі з боку ОБСЄ "штампом"
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає важливим визнання з боку ОБСЄ відповідними національному законодавству парламентські вибори, що відбулися в країні 28 вересня, а критику - звичайним для цієї організації штампом.

"Ви відзначили позитивні сторони цієї парламентської кампанії і, як завжди, але це вже як якийсь штамп, і негативні сторони", - сказав Лукашенко, зустрічаючись у вівторок з главою місії від парламентської асамблеї ОБСЄ Анн-Марі Лізен.

"Для мене, як для глави держави було важливим, що ви визнали, що вибори пройшли відповідно до національного закону - це найголовніша оцінка", - підкреслив білоруський президент. - "Вважаю, ви серйозно маєте оцінити те, що відбулося в Білорусі перш, ніж через 1-2 місяці ви писатимете остаточний звіт про вибори в Білорусі".

Лізен в понеділок заявила, що парламентські вибори в Білорусі не повністю відповідають стандартам ОБСЄ.

За її словами, рекомендації ОБСЄ про демократизацію виборів в Білорусі не були реалізовані на ділі. Глава місії спостерігачів повідомила, що ОБСЄ розчарована підсумками виборів в країні, проте відзначила позитивні зміни в цьому питанні.

У виборах депутатів нижньої плати парламенту - Палати представників Національних зборів - брали участь 264 кандидати по 110 виборчим округам. У деяких округах вибори пройшли на безальтернативній основі.

Серед кандидатів було близько 70 представників опозиції, ніхто з них не пройшов до парламенту. За даними ЦВК, у виборах взяли участь 75,3% виборців, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко назвав критику виборів в Білорусі з боку ОБСЄ "штампом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі