понеділок, 24 листопада 2008 18:53

Лукашенко: НАТО потрібно ліквідовувати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нарощування сил НАТО біля кордонів його країни провокує "мінігонку озброєнь" в Європі. Таку думку він висловив в понеділок, 24 листопада, в ексклюзивному інтерв"ю Франс Прес.

"Нас дуже турбує те, що відбувається біля наших кордонів... Чому літаки НАТО здійснюють польоти біля кордонів нашої країни? Ми починаємо підсилювати наші сили ППО. Це почало міні гонки озброєнь", - сказав беларусський президент.

При відповіді на питання, що стосується членства Естонії, Латвії і Литви в Північноатлантичному альянсі, Лукашенко заявив, що розгортання сил швидкого реагування на території прибалтійських країн примушує Білорусь приймати адекватні у відповідь заходи і приступити до створення власних спеціальних підрозділів.

Президент також запропонував замість подальшого розширення НАТО подумати разом над тим, як ліквідовувати цю "військову машину". Він підкреслив, що це "абсолютно необхідно" зробити, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: НАТО потрібно ліквідовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі